SIT 2012.

Natječaj za izradu Android mobilnih aplikacija na SIT-u

Srijeda, 14 Ožujak 2012 20:50

Na trećem Sajmu Informacijskih Tehnologija (SIT), koji će se održati 26. i 27. travnja 2012. godine u Hotelu Park u Širokom Brijegu, posebna pozornost bit će usmjerena na razvoj mobilnih aplikacija i oglašavanje preko mobilnih uređaja.

 

Zbog ovogodišnjih tema sajma održala se i radionica za izradu mobilnih aplikacija u pet predavanja po tri sata, gdje su obrađene praktične teme razvoja mobilnih aplikacija uz podršku predavača i članova UPIT-a. Program tečaja obuhvatio je teoretsku nastavu iz oblasti kreiranja mobilnih aplikacija za Android uređaje sa besplatnim alatima koje nudi Google, te radionicu usmjerenu na stjecanje praktičnih vještina u daljnjem razvijanju mobilnih aplikacija. U radionici je sudjelovalo 12 polaznika, koji će se prijaviti za natječaj za izradu mobilnih aplikacija, te pomoći popularizirati korištenje mobilnih aplikacija u svakodnevne svrhe.

 

Na temelju iskustva sa radionice SIT raspisuje natječaj za izradu mobilnih aplikacija. Teme natječaja su Široki Brijeg, tema u kojoj kandidati moraju prikazati Široki Brijeg na bilo koji način koristeći mobilnu aplikaciju, te druga tema natječaja je poslovna Android aplikacija. Poslovne aplikacije su široka tema i podrazumijeva korištenje mobilnih aplikacija za kvalitetnije obavljanje posla. Ovaj natječaj daje priliku mladim programerima mobilnih aplikacija predstavljanje svojih kreativnih ideja široj publici. Više o natječaju i prijavi za natječaj pročitajte na www.sit.ba.

 

sit2012_natjecaj_mobilne_aplikacije

 

Pozivamo sve poslovne subjekte na sudjelovanje i promoviranje na Sajmu Informacijskih Tehnologija, koji se u prošle dvije godine postavio kao centralni tehnološki događaj u regiji i mjesto na kojemu su ostvareni mnogobrojni poslovni susreti. Posebnost ovog sajma je u tome što izlagači pronalaze potencijalne partnere preko poslovnih ljudi koji posjećuju predavanja i imaju priliku direktno kontaktirati ljude iz marketinga ili uprave najvećih tvrtki u Hercegovini.

 

Za prijavu i detaljnije podatke oko sudjelovanja molimo posjetite www.sit.ba.

 

sit2012_natjecaj_mobilne_aplikacije_android

 

Tečaj razvoja mobilnih aplikacija

Utorak, 06 Ožujak 2012 21:57

Besplatan tečaj s radionicom za mobilne aplikacije, koji se održava u razdoblju od 1.3.2012. do 10.3.2012, počeo je prošli tjedan u prostorijama udruge UPIT.

 

U organizaciji Sajma Informacijskih Tehnologija (SIT) i Udruge UPIT, te uz stalnu podršku programera i predavača Tomislava Galića, polaznici imaju priliku razviti aplikacije za pametne telefone s Android operativnim sustavom prilagođene domaćem tržištu, te na takav način iskoristiti svoju kreativnost i znanje. Trenutno, tečaj pohađa 12 pristupnika, koji su položili test iz osnova programiranja. Uspješnim polaznicima dodijeliti će se potvrda o završenom tečaju.

 

radionica1 radionica3

 

Program tečaja sadrži teoretsku nastavu iz oblasti kreiranja mobilnih aplikacija za Android uređaje sa besplatnim JAVA alatima koje nudi Google (Android, SDK, ADT Plugin for Eclipse i Eclipse), te radionicu usmjerenu na stjecanje praktičnih vještina u daljnjem razvijanju mobilnih aplikacija.

 

Inače, razvoj mobilnih aplikacija i oglašavanje preko mobilnih uređaja glavne su teme ovogodišnjeg Sajma Informacijskih Tehnologija 2012.

 

Promijenjen datum održavanja Sajma informacijskih tehnologija – SIT 2012.

Ponedjeljak, 05 Ožujak 2012 20:30

Poštovani partneri, sponzori , suradnici i posjetitelji, ovim putem Vas obavještavamo da je početak Sajma informacijskih tehnologija – SIT 2012., koji je bio planiran za 29./30. ožujka 2012., pomjeren na 26./27. travnja 2012. godine u hotelu Park u Širokom Brijegu.

 

Razlozi odgode SIT-a su tehničke prirode. Dodatno vrijeme koje smo dobili odgodom iskoristit ćemo da što bolje i kvalitetnije pripremimo sadržaj koji ćemo Vam prezentirati na Sajmu informacijskih tehnologija – SIT 2012.

 

sit_logo

 

(MARKETING SAJMA INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA – SIT 2012. | www.sit.ba)

 

Radionica za razvoj mobilnih aplikacija u Širokom Brijegu

Petak, 20 Siječanj 2012 19:17

Udruga UPIT i Sajam informacijskih tehnologija (SIT), organiziraju besplatan tečaj i radionicu razvoja mobilnih aplikacija, upravo iz razloga jer su razvoj mobilnih aplikacija i oglašavanje preko mobilnih uređaja glavne teme ovogodišnjeg sajma SIT 2012. koji će se održati u Hotelu Park u Širokom Brijegu, 29. i 30. ožujka 2012. godine.

 

Cilj tečaja je educirati domaće programere, razviti aplikacije prilagođene domaćem tržištu, te potaknuti razvoj aplikacija za pametne telefone s Android operativnim sustavom.

Više...
 

3. Sajam informacijskih tehnologija - SIT 2012.

Petak, 20 Siječanj 2012 19:05

Treći po redu Sajam informacijskih tehnologija održati će se u Hotelu Park u Širokom Brijegu 29. i 30. ožujka 2012. godine. Kao i prošlih godina i ove će se još više približiti i pojednostaviti pristup javnosti temama informacijsko - komunikacijskih tehnologija, te predstaviti gospodarstvenike iz regije.

 

Uz atraktivne teme kao što su informatičko obrazovanje, online oglašavanje, pristup internetu te poslovne aplikacije posebna pozornost biti će usmjerena na razvoj mobilnih aplikacija i oglašavanje preko mobilnih uređaja.

 

Poseban naglasak ćemo staviti na mobilno poslovanje i promociji informacijskih tehnologija u poslovanju.

 

Potrebu za mobilnim aplikacijama iskazuje sve vise pravnih subjekata, no smatramo da je regionalno tržište mobilnima aplikacijama još uvijek u povojima te bismo kroz ovaj Sajam htjeli promijeniti tu situaciju. Stoga smo planirali prije Sajma organizirati radionicu gdje bi smo upoznali potencijalne i ohrabrili postojeće developere mobilnih aplikacija koji bi na Sajmu konkurirali na natjecaju izrade aplikacija, predstavili sebe i mogućnosti koristenja aplikacija zainteresiranim i pravnim subjektima.


Pozivamo Vas da sudjelujete i promovirate se na Sajmu koji se u ove dvije godine postavio kao centralni tehnološki događaj u regiji i mjesto na kojemu su ostvareni mnogobrojni poslovni susreti.

 

Informirajte se na www.sit.ba! Kontaktirajte što prije kako bismo zajednički pronašli Vaš način sudjelovanja na obostrano zadovoljstvo!!

 

Lijep pozdrav želi Vam SIT Team!

 

(Udruga za promicanje informacijskih tehnologija - UPIT)

 

Lokacija

Srijeda, 15 Prosinac 2010 15:07

Sajam će biti održan u Hotelu Park u Širokom Brijegu. Hotel se nalazi u samom centru Širokog Brijega. Sajam se nalazi u konferencijskog dvorani Hotela Park. Svi ulazi će biti posebno označeni te Vam mogu pomoći i naši volonteri koji će se nalaziti na ulazima u hotel.

hotel_parkpredavaonica
Pogledajte SIT - Sajam informacijskih tehnologija, Široki Brijeg na većoj karti Google Mapsa.

Na karti možete pronaći lokaciju Hotela Park te upute za vozače.


 

Izlagači 2012.

Srijeda, 15 Prosinac 2010 15:01
katarina_logo mreza Cicero
01 upit mozzila
connect as_inform agedus
 

Program sajma

Srijeda, 15 Prosinac 2010 14:53

 

Četvrtak, 26. travnja

 

 

12:00 - Otvaranje

 

12:30 – doc.dr. Željko Stojkić, Fakultet strojarstva i računarstva Mostar i Blago Čuljak, FEAL grupa

predavanje na temu: Primjena virtualnih, mobilnih i web aplikacija, kroz integraciju poslovnica FEAL grupe - Praktična iskustva u implementaciji projekta

 

14:15 – Nikica Bevanda, Katarina Mostar

predavanje na temu: Legalizacija u BiH – naučite razlikovati licence!

 

15:00 – Enis Šahinović, Microsoft BiH

predavanje na temu: Windows 8 - OS bez kompromisa

 

16:00 -   Ivona Milas, iStudio BiH

predavanje na temu: Način i prednosti oglašavanja putem društvenih mreža i aplikacija

 

17:00 -  Ornela Bilušić i Igor Brkić, AvaCom Mostar

predavanje na temu: Edukacijski centar AvaCom Group

 

 

 

Petak, 27. travnja

 

 

11:00 -  Nada Hadžimehić, Asocijacija informatičara BiH

predavanje na temu: Stanje informatičke pismenosti u Bosni i Hercegovini

 

12:00 - Marin Bjeliš, B.Sc.E.E. i AdrianGoll, RHCE, Nimium Zagreb

predavanje na temu: Open source zaštita informacijskih sustava

 

13:00 - Gordan Zovko, grafički dizajner, Connect Mostar

predavanje na temu: Oglašavanje na Internetu pomoću Google-a, Facebook-a i e-maila

 

14:00 - Ivan Skoko, ScreenFire Mostar

predavanje na temu: Direktni marketing s dopuštenjem

 

15:00 – Ismir Musić, Sales Manager, MarkIn

predavanje na temu: Primjena mobilnih aplikacija u promotivne (marketinške) svrhe. ODGOĐENO PREDAVANJE (Zdravstveni problemi predavača)

 

16:00 - Predavač: Ivan Gašpar (Kupreški Radio) , autor: Tomislav Perković (SmartSoft)

predavanje na temu: Radio Workstation - prezentacija kompletnog software rješenja za radijske postaje


16:30 - Roberta Kapsalis, International association of mobile digital artists - iAMDA

predavanje na temu: Najstarije svjetsko računalo - ANTIKYTHERA MEHANIZAM (Inspiracija iz antike za uspješniju budućnost)

 

17:00 - Zatvaranje Sajma

 

 

(Sajam informacijskih tehnologija - SIT 2012)

 

 

O sajmu 2012.

Četvrtak, 18 Veljača 2010 20:28

Treći Sajam informacijskih tehnologija (SIT) održat će se u Hotelu Park u Širokom Brijegu, 26. i 27. travnja 2012. godine. Uz sveprisutne teme kao što su informatičko obrazovanje, online oglašavanje, pristup Internetu te poslovne aplikacije, na ovogodišnjem sajmu posebna pozornost bit će usmjerena na razvoj mobilnih aplikacija i oglašavanje preko mobilnih uređaja.

Potreba za razvojem mobilnih aplikacija raste iz dana u dan, jer sve više korisnika diljem svijeta, pa tako i u BiH, koristi mobilne uređaje (tzv. pametne telefone) kao izvor informacija, komunikacije, ali i zabave. No, mobilne aplikacije ujedno postaju odlično sredstvo komuniciranja sa tržištem, posebno za tvrtke koje žele svojim korisnicima približiti svoje usluge. Najveći razlog sve većeg rasta korištenja mobilnih aplikacija je konstantna dostupnost, gdje god da se nalazili. Stoga smo mi odlučili učiniti razvoj mobilnih aplikacija glavnom temom ovogodišnjeg sajma, a jedan od glavnih planova je i organizacija radionice i natječaja gdje bi se programeri mobilnih aplikacija mogli predstaviti i natjecati u izradi aplikacija.

 


ArtCreative Design and Custom coding

 

Prošlogodišnji, drugi po redu sajam je okupio veliki broj posjetitelja i izlagača, te zabilježio veliku pozornost u medijima u regiji, te se postavio kao jedini specijalizirani informatički sajam u regiji. Sajam je posjetilo više od 2000 posjetitelja u dva dana održavanja, 20 volontera je marljivo pomagalo pri organizaciji samog događaja, naši volonteri su registrirali preko 300 posjetitelja zainteresiranih za besplatni internet, uz 17 predavača koji su zainteresiranima prezentirali najnovija dostignuća iz svijeta infomacijskih tehnologija, 18 izlagača je pružalo informacije na svojim štandovima o proizvodima i uslugama koje nude.

Jedinstvenost ovog Sajma je u tome da naši izlagači pronalaze potencijalne partnere te informiraju javnost i zainteresirane o novim proizvodima i uslugama kako bi zajedno sudjelovali u informatizaciji društva i poslovanja i povećali konkurentnost na domaćem i stranom tržištu.

sit2010_onama2


Teme koje će se obrađivati na ovogodišnjem sajmu:

•    Mobilne aplikacije - Aplikacije namijenena za mobilne telefone koje postaju popularnije i korištenije od strane običnih korisnika zbog dolaska novih generacija mobilnih uređaja i usluga operatera.

•    Informatičko obrazovanje − Cijeloživotno učenje je trend u modernom društvu, što se posebno odnosi na informatiku kao znanost koja se jako brzo razvija.

•    Online oglašavanje − Prednosti online oglašavanja u odnosu na klasična su mnogobrojna. Prikazat ćemo mogućnosti i ukazati na načine korištenja ovog oblika oglašavanja za tvrtke.

•    Pristup internetu − Jedan od osnovnih mjerila tehnološke razvijenosti pojedinih država. Ukazujemo na prednosti korištenja interneta i približavamo načine pristupa.

•    Poslovne aplikacije − Danas je teško zamisliti tvrtku koja ne koristi neku vrstu poslovne aplikacije za upravljanje poslovanjem. Pored velikog izbora različitih vrsta softvera teško je izabrati onaj koji najviše odgovara Vašoj tvrtci. Ovaj dio se odnosi osobito na tvrtke kako bi uvidjele što se nudi na tržištu i što im zapravo treba.

 

Ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete i promovirate se na sajmu koji se u prošle dvije godine postavio kao centralni tehnološki događaj u regiji i mjesto na kojemu su ostvareni mnogobrojni poslovni susreti.

Za detaljnije informacije o kategorijama i općenito o sajmu, obratite nam se na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 2 od 2

Pretraga

sponzori

SIT na Facebook-u